SKILLFACTORY - Kaminer och dekoreldar i elegant design av svensk kvalitet från Skillingaryd i Småland

Vi på PP Renovering & Bygg är stolta återförsäljare till Skillfactorys kaminer och dekoreldar.

Hos oss på adressen Ullstorp 705A, Tomelilla finns det ett urval av kaminer för dig att komma och titta på. 
Beställning av spisar sker antingen via PP Renovering & Byggs webshop som finns uppe i menyn här på hemsidan eller på plats hos oss i Ullstorp. Varmt välkommen! 

https://ppbutik.se/?product_cat=skillfactorys-etanolkamin-dekoreld

Spisen eldas med biobränsle som finns att beställa i samband med att du köper spisen. När biobränslet eldas bildas koldioxid och vattenånga som inte gör någon skada på varken oss människor eller miljön. Beroende på brännartyp har spisarna en värmeeffekt på upp till 1.65kW/h, vilket gör dem till ett perfekt komplement till rummets vanliga uppvärmning.

Du kan i stort sett placera spisen överallt då den varken behöver skorsten eller installation. Det du däremot ska tänka på är att spisens utsida blir väldigt varm vid eldning. Spisen får ej övertäckas, inte heller placeras nära gardiner, möbler och liknande.

För att få igång spisen börjar du med att fylla på behållaren med bränsle, men inte mer än 1 cm till behållarens övre kant. Skulle du spilla så är det viktigt att torka upp det med en ren trasa. För att tända spisen bör du använda dig av en lång braständare som även den finns att beställa i samband med köpet av spis. Med brännarens skjutbara lock kan du justera lågan. Vänta minst 15 minuter innan du fyller på nytt bränsle och fyll aldrig på under tiden det brinner.

För att släcka spisen använder du skjutlocket. När du drar igen eller stänger det så kvävs elden. Använd aldrig vatten för att släcka elden i spisen. Lämna aldrig kaminen utan uppsikt när du eldar.

1 liter biobränsle brinner i ungefär 4 timmar, men på flertalet modeller finns det en längre bränntid.

Att elda i en av Skillfactorys spisar kostar inte mycket mer än att elda i en vanlig öppen kamin. Förbrukningskostnaden för en timmes eldning uppgår till ungefär 10 kronor beroende på lågans storlek.

Spisarna tillverkas av Icotron AB som är ett företag i Skillingaryd, vilket gör spisarna helt svensktillverkade.

1. Skill Design 53 Grå, Pris 11 990kr         4. Skill Design 20 Vit, Pris 16 990kr
2. Skill Design 40 Svart, Pris 12 990kr     5. Skill Design 10 Svart, Pris 17 990kr.
3. Skill Design 50 Grå, Pris 15 990kr

1. Nevada Svart, Pris 2495kr                      4. Accona Pelare Svart, Pris 4495kr
2. Colorado Rostfri/Svart, Pris 3995kr     5. Sahara Svart, Pris 8995kr
3. Sinai Svart/Rostfri, Pris 3995kr

© Copyright 2017 Ystad IT-Support AB